Агротек

45 млн. грн компенсації: суд зобов’язав Сварог Вест Груп сплатити частину боргу Агротеку

Чергову локальну перемогу в суддівських кабінетах вдалося здобути офіційному дилеру John Deere в Україні ТОВ «Агротек» у справі проти корпорації «Сварог Вест Груп». Цього разу Центральний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення господарського суду Дніпропетровської області про стягнення на користь «Агротека» з компаній «Сварога» близько 45 млн гривень.

...

<p>Судовий спір між ТОВ «Агротек» та корпорацією «Сварог Вест Груп», предметом якого стало недобросовісне виконання контрактних зобов’язань зі сторони агрохолдинга, продовжує набирати обертів. Так, услід за Верховним Судом, який у трьох справах визнав цілковиту правоту «Агротека», на сторону дилера пристав і Центральний апеляційний господарський суд. Судді залишили в силі рішення господарського суду Дніпропетровської області про стягнення на користь «Агротека» з компаній, що входять у структуру «Сварог Вест Груп» близько 45 мільйонів гривень. Зокрема, підприємство ТОВ «Сварог-Дністер» має виплатити трохи більше 34 млн грн, а ТОВ «СК Бужок» - майже 10 млн грн. Утім, на швидке отримання компенсації представники «Агротека» не розраховують, адже адвокати агрохолдингу вже звернулися з відповідними клопотанням до суду про відстрочення виконання даного рішення.</p> <p>«У день винесення рішення щодо виплати компенсації адвокати компаній-боржників подали заяви з проханням про відстрочку виконання цього судового рішення. Тобто навіть у цій ситуації, коли Верховний Суд поставив всі крапки над «і» й довів цілковиту законність наших вимог, «Сварог-Дністер» та «СК Бужок» все одно намагаються максимально затягнути процес», - коментує ситуацію керівник юридичного відділу ТОВ «Агротек» Кирило Талоконов.</p> <p>Читайте:  <a title="162 млн грн боргів, або як Сварог «лізингував» техніку ТОВ Агротек" href="https://landlord.ua/news/162-mln-hrn-borhiv-abo-iak-svaroh-lizynhuvav-tekhniku-tov-ahrotek/?fbclid=IwAR2rIIYLcuEGFR7q03rNrQnjbFTWMtp8UacKhoVHxvpUrtvrRq6SeIdSjwE">https://landlord.ua/news/162-mln-hrn-borhiv-abo-iak-svaroh-lizynhuvav-tekhniku-tov-ahrotek/?fbclid=IwAR2rIIYLcuEGFR7q03rNrQnjbFTWMtp8UacKhoVHxvpUrtvrRq6SeIdSjwE</a></p> <p>Крім того, представники «Сварогу» в ряді справ, які знаходилися в провадженні Північно-західного апеляційного господарського суду, відмовилися від своїх позовів. Натомість звернулися із 16-ма новими позовами до господарського суду Хмельницької області. При чому нові позови стосуються навіть тих справ, у яких Верховний Суд поставив остаточну крапку. За словами Кирила Талоконова, такі абсурдні дії адвокатів агрохолдингу пов'язані з банальним затягуванням часу, адже крім, як апелювати договорами поруки, які, на їх думку, не мають сили, у «Сварога» більше нічого не залишилося. Однак і тут корпорація вперто не хоче визнавати факту своєї поразки, зважаючи на рішення Феміди вищої інстанції, яка ці самі договори визнала діючими.</p> <p>«Таким чином, дані аргументи зі сторони адвокатів «Сварога» - це такі чисто технічні маніпуляції для затягування часу. Інших аргументів у них просто не залишилося. Нічого нового до справ вони не підшивають – не контррозрахунків, ні будь-яких інших аргументів, тільки припинення дії поруки. Але ж ми всі чудово розуміємо, на що саме наразі розраховує «Сварог»! А це робота із суддями. І дуже не хотілося, щоби наша справа, яка пройшла практично всі щаблі суддівської вертикалі і де була доведена правота «Агротека», стала предметом суддівського свавілля. Сподіваємося побачити об'єктивний розгляд справи у рамках законодавчого поля», - резюмує Кирило Талоконов.</p>

Агротек

Dnipro,